Weekend! En hoe kun je die nu beter beginnen als met deze Dutchbaby! (En een slo…

Posted on

Weekend! En hoe kun je die nu beter beginnen als met deze Dutchbaby! (En een sloot koffie natuurlijk..) dit gerechtje stond al zooo lang op m’n lijstje maar daar is ie dan! Een herfst ?? Dutchbaby met gebakken peer en walnoot.
Deze pannenkoek komt met tremendous krokante korst uit de oven. En is ook nog eens heel erg makkelijk te maken!
Recept :
Zet een gietijzeren pan in de oven en verwarm die op 225 graden
Kluts 2 eieren door elkaar voeg 110 ml melk toe en 50 gr (gezeefde) bloem aan de geklutste eieren daarna een beetje kaneel en een snufje zout toevoegen. Laatste keer roeren.
Als de oven op temperatuur is pak je de pan (met oven handschoenen) en doe je een blokje boter in de pan. Zorg dat de bodem en de zijkanten zijn bedekt met een laagje boter. Giet dan in een keer het beslag in de pan en zet voor 15-20 minuten terug in de oven totdat de pannenkoek mooi hoog en bruin is geworden. Snijd ondertussen de peer in stukjes en bak deze in de koekenpan met wat boter, suiker en kaneel bruin. Als de Dutchbaby klaar is haal je m uit de oven, verdeel de peer over de pannenkoek en strooi er wat stukjes walnoot over. Nog wat Griekse yoghurt erop en kaneel erover. En dan snel op tafel….Smakelijk eten!

3 thoughts on “Weekend! En hoe kun je die nu beter beginnen als met deze Dutchbaby! (En een slo…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *